Koufonissi…..

Denna lilla Ö vid namn Koufonissi tillhör småcykladerna & var iallafall för oss en rätt okänd Ö fram till 2014💙 Vi gjorde en dagstur hit när vi bodde på Amorgos!!! Å åkte på beach hopping runt ön & badade på mååååånga fina stränder!!!!🌞🌞🌞På bilden nedan, jag som väntar på badbåten…….

Nästa gång kommer vi stanna ett par övernattningar, för här är sååå mysigt!!!!💙💙💙 Finns väl inget speciellt man måste se på Koufonissi, men desto fler underbara stränder som man antingen kan vandra till eller ta badbåt!!!🌞

Med denna båten tuffade vi runt!!!

Koufonissi är liten både till ytan & befolkning, tror ön är ca 6 km lång & här bor lite drygt 400 invånare bara!!!😍 Här på fotot under ligger jag och bara har det bra!!!💙💙💙

Jag åt mitt livs godaste Baklava till FRUKOST på bageriet i den lilla Choran på morgonen när vi kom dit……JA, ni hörde rätt ”baklava till frukost”!!!……tyvärr hittar jag inte bilden!!😅😅😅 Tror hela Öns befolkning var på det lilla bageriet just den morgonen…….

Väldigt lugn Ö med jättelite trafik…..så för barnfamiljer eller för den som bara vill ha lugn och ro passar Koufonissi utmärkt!!!💙💙💙På bilden här under där jag promenerar med vår packning…..exakt precis just här/där hade jag velat vara idag!!!!🏃🏃🏃

Dock mycket greker själva & italienare som åker hit under högsäsong hade vi hört……vi var här i början av Augusti och upplevde inte alls att det var överbefolkat💙hade vi tur kanske?

JAAA….ni ser ju, jag har ju nästan havet för mig själv!!!!😃😃😃

Min make på väg upp från simturen……

Visst är min make bättre på att gå upp ur vattnet ”snyggt” än på att dyka????😅😅😅😅😅 Ser ju mer ut som om han VÄLTER i än dyker!!!

Inte min Baklava precis…..men en grekisk sallad, lite bröd & tzatsiki, finns det nån bättre lunch på stranden när man är i sitt favvoland GREKLAND???

Trevlig kväll alla därute!!!🎇

9 reaktioner till “Koufonissi…..

  1. Tack för ännu en fin beskrivning av den fina grekiska övärlden. Vilket kristallklart vatten…. ❤🌞

    Gilla

  2. Även jag skulle kunna tänka mig befinna mig där med dig och äta den underbara grekiska sallad.
    Du är jätte duktig med din blogg, så fina beskrivningar av alla öar. Man har lust att besöka alla efter man har läst va du skriver. Fortsätt så 👍
    Kram på dig 💞

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s