Santorini 

Dags för den spektakulära – häpnadsväckande – hisnande – dramatiska & vykortsvackra vulkanÖn Santorini!!!!💙💙💙

Vi har länge sett Ön som en ren mellanhands/transport Ö, vilket resulterat i att vi landat….tagit oss till hamnen & sen vidare gett oss av till andra öar!!!🇬🇷

Perfekt Ö att starta sin båt/Öluff ifrån…om man ska ut bland dom Kykladiska öarna….då det går många direktflyg hit!!!

Men 2014 fick vi då alltså för 1a gången för oss att vi ville stanna nån övernattning för att bilda oss en uppfattning om vad vi hört folk säga om ön…….

Storleksmässigt är Santorini jämförbart med Serifos…….men på Serifos bor ca 1300 invånare och ca 15 000 bor på Santorini!!!

Då kan ni som inuläget har börjat fatta lite vem jag är & vad jag gillar kanske förstå varför jag inte velat stanna här innan!!??

Lägg därtill att under högsäsong besöker ca 10 000 turister OM DAGEN Santorini!!!!!😲😲😲OM DAGEN!!!!!!

Santorini ÄR SÅÅÅ OTROLIGT VACKERT!!!!! Det kan nog vem som helst som besökt ön säga!!!

HuvudChoran som heter ”Fira” har otroligt mysiga små gränder & vyerna som möter en är verkligen oförglömliga…….överallt hör man folk utbrista ord som Amazing – Woow – Shit – Incredible – Like a farytale – Fantastic – mm.

Många väljer att gifta sig på Santorini & det förstår man verkligen!!💙

Ja….här står vi då på bilden ovan!!!

Jag upplevde att Santorini var relativt mycket dyrare än dom flesta andra Öar vi besökt…..men hur som så ville jag ju ge ön en chans!!🇬🇷 Vyerna är ju gratis🔝🔝🔝, men det kostar definitivt mer att äta-dricka & bo här!!!

En väldigt massa åsnor fanns det iallafall som hjälper till att transportera turister……mellan Fira & hamnen nedanför Fira!!🌞 Finns linbana oxå för den som vill……jag hade valt det sistnämnda, mest för det är såå fruktansvärt synd om åsnorna i värmen, men oxå för att jag är pälsdjursallergiker…..

Den ena vyn efter den andra avlöser varandra och efter ett tag tror man inte att det kan bli vackrare…..man förstår verkligen att många har Santorini som en STOR favorit!!!

Vi hade hört talas om att Solnedgången i ”Oia” skulle vara HELT FANTASTISK & vi beger oss dit framemot kvällen……

Arkitekturen här är verkligen bedövande vackert…..alla blåvita hus liksom hänger/klättrar överallt & dom flesta har en magnifik utsikt över calderan!!!

Vi börjar närma oss Oia och utsiktsplatsen för solnedgången…..vi är jättetidiga tycker vi, men det är redan sjukt mycket folk på platsen!!!

Vi är ju liksom inte först på plats precis 😲 som ni ser på nedan bild!!!

Platsen fylls snabbt på & alla trängs för att få den bästa platsen…..på riktigt fick jag nästan panik mot slutet🤐…..& JA Visst var det en mycket vacker syn att se solnedgången här, men vi har sett precis lika vackra solnedgångar på många andra Öar i Grekland!!!

Vad blev då summan av kardemumman mitt omdöme av Santorini???

Som jag brukar uttrycka mig……det är tur att vi alla tycker olika!!😜😜 Annars hade ju alla varit på samma Ö i samma By & legat på samma strand!! Så jag tror faktiskt att Santorini kommer klara sig relativt bra även utan mig/oss i framtiden!!😉😃😄

Här är OTROLIGT vackra vyer & det finns mängder med foto vänliga platser!!! Och jag har full förståelse för att många fallit totalt för denna spektakulära Ö!!!🇬🇷💙🇬🇷
Men för mig är det alldeles för mycket turister, så även fortsättningsvis kommer Santorini vara en ren transport Ö för mig……jag sitter hellre under ett tamariskträd på Serifos & äter min Greksallad & blickar ut över havet o solnedgången där!!!

Ps, vem vet……man ska ALDRIG SÄGA ALDRIG heter det väl……vi har så mycket mer kvar att se på denna ön, så kanske vi ger den en ny chans……fast det får nog bli när jag besökt dom resterande typ 20 jag vill till först!!!😂🤣😂

Καληνύχτα!!!!🎇🎇🎇

4 reaktioner till “Santorini 

  1. Tack för ännu en fantastisk reseskildring! Vilka underbara bilder! Verkligen vackert med det vita och blå. Gillar allt 😍😘💕💕💕

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s