Folegandros….

Vi besökte den lilla ön Folegandros 2014💙💙💙 Den samt Serifos och Amorgos ligger inuläget på ”MIN” top 3 lista!!!! Folegandros är en liten- långsmal Ö ca 1, 5 mil lång, och om ni inte märkt det ännu så är det ju dessa öar som ligger ”mig” varmast om hjärtat!!🌞 med sina ca 700 bofasta vinterinvånare & en helt MAKALÖST vacker Chora lämnar Folegandros med största sannolikhet ingen besökare oberörd!!!!

Bara så där plötsligt kan det dyka upp en vacker dörr framför en…..

Å en till vacker dörr!(Har lite svårt för att redigera bilder, så kunde tyvärr inte trolla bort mig😉)

När man kommer till Folegandros så infinner sig ett plötsligt lugn & stressen man ev kände innan liksom bara uteblir!!!🌞Nöjeslivet är obefintligt….men inne i Choran på något av alla torgen finns måånga mysiga tavernor att välja på & kvällarna tenderar att ändå bli så där långa & underbara som det liksom nästan bara kan bli i just Grekland💙💙💙 äta sent- äta läänge-  äta mycket & sist men inte minst äta mååånga rätter (mezes)!!! Gud vad jag älskar det!!!! (Ps, jag är alltid sist klar även hemma vid matbordet😃)

Ett måste är att hyra vespa & besöka Öns stränder…..det finns ett par riktigt fina, alternativt om man är på Folegandros under högsäsong så kan man ta badbåt om man nu inte vill vandra…..

Här ovan är ”Agios Nikolaos” beach…..som jag tills för ett litet litet tag sen trodde hette Angali beach😄😄😄men då jag la bilden på mitt Instagram konto fick jag genast en rättelse av en av mina hjälpsamma grekiska följare som bestämt hävdade att Angali Beach är stranden som ligger efter denna💙💙💙haha!!! Jaja….nån utav dom är det ju faktiskt…..

Ja ni ser ju…..vi fick lön för mödan om man säger så på Agios Nikolaos beach/Angali Beach!!💙💙💙

& stranden här på bilden ovanför är Kartego Beach!!! Vandringen ner är mycket mycket MYCKET  brantare än vad det här ser ut att vara……& ni som känner mig vet att semester i Grekland för mig är = flippflopp på fötterna (även i Aten & och vandring som inkluderar lyckabettos hill😅😅😅😅😅)….& jag hävdar fortfarande att det inte går att köra vespa i andra skor!!!! Nåja….jag önskade väldigt innerligt både på nervägen och uppvägen att dom kunde haft ”linbanor” eller nån ”sommarlift” eller nåt  (åsnor går helt bort då jag är pälsdjurs allergiker)  till alla dessa svårtillgängliga stränder i favvolandet Grekland!!!💙💙💙(Se det framför er hur jag liksom kommer nersvävandes i en lift😃😃😃)  Jag/vi kommer definitivt att åka tillbaka till Folegandros & besöka Kartego Beach igen……men då kommer iallafall jag ta badbåten!!! (med flippflopp på fötterna👍👍👍)

Eller så kanske jag får låna denna båten som låg i hamnen Karavostasi!!!???😃 På bilden nedan ser ni just den lilla mysiga hamnbyn….


Tillbaka till den fantastiska Choran……

Visst är det underbara hus?

Och så mitt favorit par…..farbrorn & gumman ser lite sura ut, men dom blev faktiskt glada när jag frågade om jag fick fotografera dom!!😍Jag älskar hans ”Audi” keps!!🔝🔝🔝


På avstånd ser man hur kyrkan Panagia liksom nästan klättrar upp på berget bakom Choran……mycket trevlig liten promenad dit upp!!!🌞Och väl på plats en hänförande och helt helt underbar utsikt…..

Och så avslutar jag Folegandros med ett sött litet hus vi såg under vår vespafärd härs & tvärs…..såg och körde förbi det inte bara en utan 2 ggr, & så plötsligt efter några kilometer när vi kört förbi det för andra gången kommer jag på att jag nog väldigt väldigt gärna ville fotografera huset ändå……så bara o vända igen, lite typiskt mig!!!😅

I sommaren Öluff kommer inte Folegandros ingå……men vid nästa luff kommer den definitivt att göra det, då det kommer bli en ”favoriter i repris” luff!!💙💙💙

Trevlig kväll alla!! Kram kram

8 reaktioner till “Folegandros….

 1. Tack för alla underbara bilder du delar med dej av. Texterna är också härliga att läsa.
  Önskar dej en trevlig kväll!
  Kramelikram ❤❤

  Gilla

 2. Jag håller helt med dig en underbar liten ö med så mycke vackert.
  Du är så bra på att beskriva allt så du kommer så klart att bli en topp bloggare.
  Kram på dig 💛 😘

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s